Ақпарат

Үйректер: қарағай

Үйректер: қарағай

Таралу және тіршілік ету ортасы

Ол Еуропада, Азияда және Солтүстік Америкада кездеседі. Африкада қыстайтын қоныс аударатын түрлер. Ол батпақты жерлерде, тундраларда және батпақты жағалауларда тұрады. Атау ұзын құйрықтан шыққан. Әдемі, ұялшақ және күдікті үйрек, оны өсіру үшін үлкен кеңістіктер қажет (үлкен тоғандар) және басқа түрлермен оңай бірге өмір сүреді. Үнсіз, топ болып тұрады.

Морфологиялық сипаттамасы

Екпінді жыныстық диморфизм.
Ер адамның басы мен мойын бөлігі, ол шоколадты қоңыр артқа қарай түседі. Ақ жұлдыру, мойын, кеуде және бел жақтары. Артқы және сұр түсті ақшыл түсті. Қара құйрық. Қола шағылысқан қара-жасыл қанаттарында жолақ бар. Сұр-жасыл тұмсық және аяқтар. Тұтылу кезінде ол әйелге ұқсайды, бірақ басы күңгірт.
Өлшемі шамамен 60 см.
Әйелде қызыл қоңыр түсті пальто бар. Қанаттар тобы қоңыр-қара-көкшіл, айқын емес.
Жас үлгілер аналыққа ұқсас, бірақ еркектердің жасыл түске боялған қанаттары бар.

Тамақтану және мінез-құлық

Ол негізінен дәнді дақылдармен (су өсімдіктері мен тұқымдарымен) қоректенеді, сондықтан тұтқында болған кезде диета дәндер мен көкөністерге бай болуы керек.
Жұптар қыста қалыптасады, бірақ көктемде көбею басталады. Ұрғашылар шөптердің арасына немесе жердің тесіктеріне орналастырылған ұяларда жетіден онға дейін жұмыртқа салады (ұзақтығы 23 күн).

Қарағай еркек Анас акута (сурет www.geometer.org)

ҚарағайАнас акута) үйректермен (http://library.thinkquest.org фотосы)

Бейне: Мәлім де беймәлім - Байқұл қажы мешіті (Қыркүйек 2020).